Начало Лайфстайл След 450 състезания Shell и Ferrari продължават заедно

След 450 състезания Shell и Ferrari продължават заедно

35
0

Този уикенд в надпреварата за Голямата награда на Австралия Шел отпразнува 450-то състезание в техническото си партньорство с Ферари във Формула 1. Компаниите отбелязаха постижението с новината, че рекордното им сътрудничество ще продължи за още пет години след 2011 г.

Шел работи в близко сътрудничество с Ферари вече повече от 60 години, за да разработва и произвежда състезателни горива и моторни масла, които оптимизират ефективността и представянето. От началото досега в шампионата на Формула 1 техническото партньорство е донесло 10 световни шампионски титли при конструкторите и 12 при пилотите.

Шел има решаващо значение за победите ни, особено през последните 15 години”, казва Лука ди Монтедземоло, президент на Ферари и председател на Фиат Груп. “Когато конкуренцията е жестока и всичко се решава от една-две десети от секундата, работата с Шел е от ключово значение, за да имаме всичко необходимо за съревнованието ни с другите. Най-важното – взаимоотношенията между нашите хора и екипите на Шел в завода и на пистата винаги са били отлични.

Ключовото 450-то състезание беше отпразнувано по време на Гран при на Австралия във Формула 1 този уикенд, като през цялото време и двата болида F10 носеха специален надпис “450 състезания с Шел” в знак на признание към непрекъснатия стремеж на компанията да помага на отбора за постигане на най-добрите резултати на пистата.

Споделената страст за добро представяне е довела до успехи за легенди като Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер. При откриването на сезон 2010 в Бахрейн Фернандо Алонсо стана 66-я пилот на Ferrari, който кара с горива и моторни масла Шел – а победата му го направи 25-ия победител, част от партньорството.

Пиеро Ферари, вицепрезидент на Ферари и син на основателя Енцо Ферари, добавя: “Ферари участва във Формула 1 от самото начало, а Шел винаги са подкрепяли моторните спортове, така че това е заложено в ДНК-то на двете компании. Маслото и горивото са течности, които изглеждат не чак толкова важни, но те “захранват” победата и затова имаме нужда от партньор, който разбира от това и е във Формула 1 от много години. Ние имаме пълно доверие в инженерите от Шел и аз усещам същото и от тяхна страна.

На специално тържество на 25 март в Мелбърн хиляди гости се събраха, за да погледнат назад във времето и да видят успеха, на който двете марки се наслаждават заедно откакто Енцо Ферари поставя на Шел отговорната задача да зарежда и предпазва колите му. На това специално събитие е отбелязана и новината, че най-успешното техническо партньорство в историята на Формула 1 ще продължи не само през 2011 г., но и след това.