Начало Рали Смесени чувства в М-Спорт след Монте Карло, Уилсън иска да даде нов...

Смесени чувства в М-Спорт след Монте Карло, Уилсън иска да даде нов шанс на Буфие

29
0
Бриан Буфие

Смесени чувства изпитват в М-Спорт след приключването на първия кръг от световния рали шампионат в Монте Карло. Екипът взе подиум в надпреварата, но благодарение на Бриан Буфие, чието участие с Форд Фиеста RS WRC бе еднократно (засега). Вследствие на представянето му обаче шефът на тима Малкълм Уилсън заяви, че няма търпение да даде на французина нов шанс.

Бриан направи абсолютно брилянтно каране от старта до финала. Да завърши втори на Монте, при това в първото си състезание с Фиеста-та, показва, че той притежава реален потенциал. Надявам се да намерим начин да му дадем шанс да се върне зад волана в течение на сезона.

Титулярите на М-Спорт Мико Хирвонен и Елфин Еванс не успяха да постигнат толкова добри резултати. Финландецът не успя да финишира, докато британският му съотборник все пак взе точки.

Началото на шампионата бе фантастично за Елфин, той напълно заслужи шестото място. Справи се добре в едно от най-трудните ралита в Монте Карло от години, а това е безкрайно положително за бъдещата му кариера – допълни Уилсън. – Ясно е, че Мико е разочарован заради електрическия проблем в последния етап. Той е екипът се опитаха да докарат колата до финала, но за съжаление не успяха. Все пак той натрупа доста километри в нелесни условия. Дано остави този уикенд зад гърба си и да покаже реалната си скорост в Швеция.

Еванс също бе доволен от постижението си, като отбеляза, че е получил сериозна помощ от Хирвонен и Ярмо Лехтинен през уикенда:

Това шесто място трябваше да е за съотборниците ни. Все пак ние успяхме да се опазим от инциденти – нямаше драми, нито големи пързаляния. Да се справим по такъв начин в едно толкова трудно състезание, е огромно постижение и всъщност изпълнихме всичко, което си бяхме набелязали преди уикенда.

Хирвонен от своя страна каза, че е имал проблем със сцеплението на автомобила си още от първите отсечки. Все пак бе окуражен, че постепенно си връща темпото и добави, че просто ще се съсредоточи върху следващата надпревара.

Роберт Кубица също не завърши първия WRC старт за годината. Полякът се изпързаля на мокро трасе и не можа да се върне на пътя, за да продължи.