Начало Formula E News Софтуерен проблем довел до отпадането на Буеми

Софтуерен проблем довел до отпадането на Буеми

166
0
Формула Е

Себастиан Буеми заяви, че софтуерен проблем в довел до инцидента и след това отпадането му в еПри на Сантяго в Чили, 3-и кръг от шампионата на Формула Е.

Пилотът на Nissan e.dams водеше в надпреварата, но допусна грешка при спиране при атака на Сам Бърд. Швейцарецът загуби предното си крило и се отказа от състезанието, спечелено от Бърд от екипа на Virgin.

„Единственото нещо, което мога да кажа, е че грешката не беше моя, заяви Буеми. – Имахме много софтуерни проблеми по време на деня. Катастрофата ми в първата тренировка също бе свързана с тях. А в състезанието имахме проблеми още от първата обиколка и инцидентът се случи.

Като цяло обаче квалификационното ни темпо беше добро. А състезателното, което в Рияд беше лошо, а след това доста по-добро в Маракеш, сега в Сантяго беше супер добро. Да, Сам Бърд и Верлайн ни следваха, но другите бяха доста назад. И това е позитивното от деня.“

Попитан дали е бил в състояние да е по-бърз без тези проблеми, Буеми отговори: „Разбира се. За нещастие това е част от играта. Може би и другите пилоти ще кажат, че са имали неприятности, но при мен проблемът ми костваше време за обиколка.“