Начало Рали Сордо на кръстопът – разговори с Форд и оферта от Ситроен

Сордо на кръстопът – разговори с Форд и оферта от Ситроен

47
0

От Форд са водили неформални разговори с Дани Сордо за евентуалното му ангажиране в програмата им във WRC догодина.

Този сезон испанският пилот е част от заводския тим на Ситроен. В хода на годината обаче бе решено за някои надпревари той да отстъпи мястото си на Себастиен Ожие и на свой ред да кара за Ситроен Джуниър Тийм. Впоследствие бе потвърдено, че догодина Льоб и Ожие ще бъдат съотборници в титулярния тим на френската марка. Сордо пък засега няма подписан договор, въпреки че му е отправена оферта от французите.

На този фон изплува информацията, че ръководните фигури в тима на Форд Малкълм Уилсън и Джерард Куин са разговаряли със Сордо за евентуалното му привличане, но все още няма нищо официално.

– Говорихме с представители на Форд, но това бе някакъв общ разговор, нищо официално – обясни Сордо и потвърди за предложение от Ситроен – Ситроен ми направиха оферта. Не знам какво ще се случи.

От Форд потвърдиха, че действително се оглеждат за още един пилот, с който да подсилят програмата си, но засега работят по проекта си и преценяват наличните възможности. Освен това не е ясно за кой отбор искат допълнителен състезател – за титулярния си или за този на Стобарт.