Начало Автомобилни новини Спайкър представи С8 Aileron в Женева днес

Спайкър представи С8 Aileron в Женева днес

358
0

Миналата година на автосалона в Женева бе представена втората генерация на спортния автомобил на Спайкър под формата на прототип. Тази година, колата отново е на сцената в Женева, но този път като готов за производство сериен вариант. Доставките на новия С8 Aileron ще започнат през месец май.

Моделът е по-дълъг от С8 Laviolette и използва V-oбразен осемцилиндров двигател на Ауди с работен обем от 4200 кубически сантиметра. Той може да се комбинира както с механична, така и с автоматична скоростна кутия.

C8 Aileron ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди, а максималната му скорост е точно 300 км/ч.

Постиженията са сериозни, но определено не поставят колата на върха на класациите при суперспортните автомобили. Това обаче не е чак такъв проблем, тъй като клиентите на Спайкър държат повече на стайлинга на колата, а не толкова на характеристиките й. Моделът запазва влиянието на авиацията, което може да бъде забелязано и в неговия преджественик.

В интериора се забелязва забележително, ръчно изработено, алуминиево табло, а класически мотиви от авиацията властват навсякъде в него. Врати тип ножица, панорамен покрив, разделен на две и няколко кръгли въздухозаборника затвърждават уникалността на автомобила, а по-дългото купе посволява визията му да е по-балансирана, в сравнение с леко тумбестия С8 Laviolette.

От Спайкър възлагат големи надежди на С8 Aileron и се надяват, че моделът ще може да ги изведе до очакваните висоти.