Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Sparco стана официален партньор на Заубер

Sparco стана официален партньор на Заубер

158
0
Sparco,Заубер,Спарко

Екипът на Заубер подписа споразумение с компанията Sparco, която става официален партньор на тима от новия сезон във Формула 1. Компанията е основана през 1977 г. и оттогава произвежда някои от най-напредничавите екипировки и аксесоари за различни серии в моторния спорт и състезателната индустрия.

От новия сезон Sparco ще снабдява пилотите и хората в бокса на Заубер с предпазни компоненти и екипировка, като ще изработва и коланите за състезателите в кокпита. Логото на компанията ще присъства на кутиите за радиаторите в ниската им част към пода.

„Доволни сме да съобщим нашето партньорство със Sparco, който ще е наш нов официален спонсор, каза спортният шеф на Заубер Фредерик Васьор. – Компанията задава стандартите за дизайн и продукция по отношение на екипировката и аксесоарите в моторния спорт от десетилетия.“

Изпълнителният директор на Sparco Клаудио Пасторис добави: „Горди сме от това ново партньорство, базирано на 2 основни причини от голяма важност за компанията, която аз представлявам. Първо, нашият опит в моторния спорт, който се състои в това 40 години да обслужваме най-конкурентните отбори и пилоти в F1.

И второ, нашето дългосрочно партньорство с Алфа Ромео и алианса ФИАТ-Крайслер, което ни постави на челните позиции в производството на OEM седалки и аксесоари за брандовете, които произвеждат най-добрите автомобили.“