Начало Избрани Според Волф няма връзка между инцидентите на Верстапен и Хамилтън през 2021...

Според Волф няма връзка между инцидентите на Верстапен и Хамилтън през 2021 г. със сегашното каране на Макс

3261
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Спас Генев

Тото Волф не мисли, че инцидентите от сезон 2021 между Макс Верстапен и Люис Хамилтън и отсъжданията в тях са причина за начина, по който пилотът на Ред Бул се състезава в момента. Ръководителят на Мерцедес в Гран при бе попитан за коментар, след като шефът на Макларън в F1 Андреа Стела заяви, че нидерландецът не е бил наказван достатъчно строго. Причината бе катастрофата на Верстапен и Ландо Норис по време на Гран при на Австрия.

„Не мисля, че може да се направи подобно заключение. А и мина толкова време…“, отговори Волф

„В момента сме в различна позиция, както и самият Макс. За един танц са нужни двама. Честно казано, не съм наблюдавал надбягването на Ландо и Макс. Не знам как стигнаха дотам. Трябва първо да го изгледам, за да имам ясно мнение, но не мисля, че е следствие от 2021 г. Не виждам как несправянето с нещо през 2021-на ще повлияе на случващото се през 2024-та. Според мен няма връзка“, каза още Волф.

„Що се отнася до нашия успех, то за постигането му бе необходимо двамата пред нас да се ударят. Ние трябва да гледаме себе си и да видим какво можем да направим, за да подобрим болида си така, че да е в състояние да се бори с тези двамата пред нас. И да го прави редовно. Тогава ще е моментът, когато ще можем да кажем, че сме пристанище, дестинация за най-добрите пилоти, включително Макс. Но сега не сме в тази позиция. Така че на негово място дори не бих мислил за подобно местене“, допълни Волф.

Последните реплики на шефа на Мерцедес вероятно отново ще предизвикат реакция поне от Кристиан Хорнер, който от известно време се дразни неимоверно на това, че Волф продължава да говори за Верстапен. Според Мартин Брандъл например в Ред Бул не е съвсем спокойно. През уикенда в Австрия Йос Верстапен, който предизвика там нов скандал с Хорнер, не изключи възможно напускане на сина си на тима от Милтън Кийнс.

„Твърде много неща са заложени, не искам да казвам прекалено много“, коментира Йос Верстапен.

На въпрос дали това означава, че преминаване на Макс в Мерцедес не може да бъде изключено бившият пилот каза: „Точно така“.

Волф пък се ядосваше сам на себе си заради поведението си в края на Гран при на Австрия, когато се включи по радиото, за да каже на Джордж Ръсел, че може да спечели надпреварата.

„Мисля, че познавам пилотите доста добре и съм наясно какво им е необходимо – като окуражаване, като метод за фокусиране, защото прекарвам толкова много време с тях. Смятам, че съм наясно с психологията им.“

„Но това беше най-тъпото нещо, което съм правил през 12-те си години в Мерцедес. Завинаги ще се срамувам, защото човек трябва да погледне къде е пилотът му преди да му се обажда. Не го правиш, когато спира от 320 км/ч или във високоскоростни завои“, сподели Волф

„Но аз не погледнах GPS-а. Само видях как двамата отпред се изнесоха един друг и чисто емоционално натиснах копчето, казвайки, че можем да спечелим. А можех да го извадя с това обаждане! Представете си как щях да се чувствам тогава. Емоционален съм. Радвам се, когато се справяме добре. Радвам се, когато Люис [Хамилтън] и Джордж се справят добре. В тази ситуация се отнесох, но е наистина сериозно смущаващо“, каза още Волф.