Начало Рали Стайков втори, Авджиоглу спечели в Сърбия

Стайков втори, Авджиоглу спечели в Сърбия

62
0

Екипажът на „Staykov Racing – Georgia“Пламен Стайков/Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9 завърши на втора позиция в завършилото днес 50-то издание на рали Сърбия.

Шампионът на България за 2014 и 2016 г. завърши на 48.5 сек зад турския екипаж Орхан Авджиолу/Бурчин Коркмаз с Ford Fiesta R5. Така победителите от рали Сливен си тръгват от Сърбия с 2-ото място в генералното класиране и победа за шампионата на ERT2.

Деня започна добре за Стайков, след като успя да запише най-добро време в откриващия етап Duboko rev 1. В него Стайков бе с 5,9 сек. по-бърз от Авджиолу. В първото минаване на дългия 30 км етап Golden rev 1 Пламен отстъпи на конкурента си с 24.9 сек., което изведе Авджиолу на 1,7сек. пред Стайков.

При второто минаване на етапа Duboko rev, двукратният шампион на България не успя да подобри времето си и изостана с 13,3 сек. от турския си съперник.  При второто минаване на скоростния етап Golden екипажът на турския Toksport WRT отново бе по-бърз и увеличи аванса си на 48,5 сек.

Трети и най-напред от пилотите, състезаващи се за България, завърши Игнат Исаев със Ситроен C3 DS3 Max. Пети в общото подреждане и първи в клас RC4 е Григор Григоров с Пежо 208 R2.