Начало BG спорт Стоев печели Шипка Дамасцена, Телийски отново шампион на планинско

Стоев печели Шипка Дамасцена, Телийски отново шампион на планинско

364
0

Стефан Стоев от екипа на АРА Моторспорт с Silver Car ЕF10 спечели последния кръг от планинския шампионат на България – Шипка Дамасцена. Габровецът постигна рекорд на трасето при първото качване – 2:23.820 мин. Във второто той отново записа много силен резултат (2:24.140 мин), което му осигури и крайната победа в състезанието.

В същото време миналогодишният шампион Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9 от Дунев Рейсинг завърши 3-и, което му бе достатъчно да защити титлата си. Лидерът в първенството до този кръг Христо Манолов с Мицубиши Лансър Ево 9 (Боила Моторспорт) не завърши 2-ия манш, след като колата му получи технически проблем и дори се запали.

Втори на Шипка завърши миналогодишният победител в надпреварата Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8. Четвърти остана Васко Въжаров с Опел Астра, следван от Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба. Той е най-бързият пилот в HC3. Шампион в HC3 е Косьо Йорданов с Рено Меган от Влъчков Рейсинг, който завърши 3-и в класа.

Шести в общото класиране и първи в HC2 стана Ивелин Йотков с БМВ Е30, който също си бе гарантирал короната в класа. В RC4 страхотна битка проведоха първенецът в класа Динко Иванов от АСК Стара Загора и Димитър Божилов със Ситроен Саксо. Старозагорецът бе малко по-бърз в първия манш, но във втория Божилов се справи по-добре и спечели с разлика от едва 0.750 сек.

В HC4 осигурилият си титлата Александър Димитров със Ситроен Саксо получи повреда в първото качване и не можа да завърши надпреварата. Така в негово отсъствие първи стана Искрен Веселинов с Хонда Сивик. В HC5 победител и убедителен шампион е Павел Шенков с ВАЗ 2105.