Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: Хубаво е да се върна в точките след няколко трудни състезания

Строл: Хубаво е да се върна в точките след няколко трудни състезания

490
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл финишира на седма позиция в Гран при на САЩ. Пилотът на Астън Мартин записа едно от най-силните състезания от началото на сезона и добави ценни точки към актива си. Това бе първи случай от Белгия, в който Строл намери място в топ 10.

Строл имаше трудно начало на уикенда в САЩ. Канадецът не успя да прескочи първия сегмент от петъчната квалификация. После той не завърши спринта заради проблеми със спирачките и продължи незадоволителните си представяния

Строл потегли от бокса в неделната надпревара в Остин. Заедно с него бе и съотборникът му Фернандо Алонсо, както и състезателите на Хаас. Канадецът се представи доста добре в надпреварата на COTA и финишира девети. По-късно той мина две места напред заради дисквалификациите на Люис Хамилтън и Шарл Льоклер. Така в крайна сметка Строл финишира седми и прекъсна негативната серия, започнала в Зандвоорт.

„Завършването на седмо място след старт от питлейна е положителен резултат след няколко трудни дни на пистата в Остин“, сподели Строл. „Хубаво е да се върна в точките след няколко трудни състезания. Промените в настройките, които направихме, за да оптимизираме представянето, определено ни насочиха в правилната посока. За щастие, бяхме много по-конкурентоспособни в основното състезание, отколкото в спринта.“

„Имах добро сцепление в завоите, особено след като поставихме гумите медиум. Успях да направя и няколко добри изпреварвания в завой №12. Ще работим усилено, за да пренесем тази инерция в Мексико тази седмица“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Строл Фернандо Алонсо имаше една много трудна надпревара. Испанецът успя да се доближи до челната десетка и да навакса част от загубеното заради старта от бокса. В 49-тата обиколка Алонсо трябваше да се оттегли заради проблем с пода и си тръгна с празни ръце от Остин

„Това беше добро състезание, тъй като имахме повече скорост в колата в сравнение с предишните няколко такива. Целта ни беше да спечелим точки, след като стартирахме от питлейна, но за съжаление трябваше да се оттеглим с повреда в пода“, каза Алонсо.

„Жалко е, тъй като по време на състезанието изглеждахме доста конкурентоспособни. Поне събрахме много полезни данни и сравнения за двата автомобила, които ще бъдат от решаващо значение за оставащите състезания“, добави състезателят на Астън Мартин.

Шефът на Астън Мартин Майк Крак също коментира случилото се в Остин и похвали Строл заради силния резултат.

„Спечелването на шест точки от Ланс е добро възстановяване, когато се вземе предвид всичко, което се случи този уикенд, включително стартирането от питлейна и на двата автомобила“, коментира Крак.

„Строл управляваше добре състезанието си, като се грижеше за гумите и постигаше наистина конкурентни времена, както и правеше решителни изпреварвания. Фернандо също изглеждаше сигурен да спечели точки, докато не получи повреда в пода, която го принуди да се оттегли само седем обиколки преди края. В крайна сметка събрахме ценни данни за последните актуализации. Тези данни ще ни донесат дивиденти за предстоящите състезания, тъй като продължаваме да работим по AMR23“, добави директорът на Астън Мартин.