Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл ще кара болида на Форс Индия на тестовете в Абу Даби

Строл ще кара болида на Форс Индия на тестовете в Абу Даби

50
0
Ланс Строл,Уилямс

Ланс Строл по всяка вероятност ще кара болида на Форс Индия по време на тестовете в Абу Даби след края на сезона в F1 в края на ноември.

Канадецът ще бъде титуляр в тима през 2019 г., което предстои да бъде обявено официално, след като баща му Лорънс закупи тима през лятото.

Другият титуляр на тима ще бъде Серхио Перес, чието оставане вече беше потвърдено официално от тима. Строл пък ще заеме мястото на Естебан Окон, който за момента няма осигурено място във Формула 1 за следващия сезон, въпреки силните си резултати.

„Мисля, че тестът в Абу Даби ще бъде добра възможност за втория ни пилот да седне в колата и да натрупа километри, каза шефът на Форс Индия Отмар Шафнауер. – Тези тестове са изцяло с поглед към следващата година, тъй като ще са с новите гуми на Пирели. Затова трябва да разберем как работят те с тазгодишните коли.“

Шафнауер потвърди също така, че Окон ще кара за Форс Индия в оставащите 3 кръга до края на сезона и няма да отстъпва това право на Строл, каквито информации се бяха появили по-рано.