Начало Автомобили Subaru Levorg с премиера в България на Автомобилен салон София 2015

Subaru Levorg с премиера в България на Автомобилен салон София 2015

50
0

Subaru Levorg направи своята премиера в България на Автомобилен салон София 2015. Моделът се радва на сериозен интерес и у нас след като доказа себе си на пазара в родината си.

Subaru Levorg се появява първоначално като модел предвиден изцяло за японския пазар, който прави впечатление със сериозната си взискателност и високите очаквания на клиентите. В последствие обаче става ясно, че той изпълнява перфектно и желанията на европейската публика. Така една година след появата си в Япония колата прави своята премиера и на българския пазар.

Колата е развита по следните изисквания – първото е да бъде просторно комби, а второто да има спортни качества. Това не е било никак лесно и за постигането му е използван опита и характеристиките на четвъртото поколение на Legacy, което имаше сериозен успех в световен мащаб. Така името на този модел идва от комбинацията на букви от Legacy, Revolution и Touring.

Колата за момента се предлага само с един двигател – 1,6-литровия бензинов DIT боксер с директно впръскване и турбо компресор, който разполага с максимална мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 250 Nm. Той е комбиниран с Lineartronic CVT трансмисия и задвижване на четирите колела Symmetrical AWD Traction с електронен контрол на сцеплението.