Начало Автомобилни новини Subaru на Автомобилен Салон Варна

Subaru на Автомобилен Салон Варна

174
0

Премиера на Impreza WRX STi

Oфициалният вносител на Subaru за България Субару Моторс Трейдинг избра “Автомобилен салон Варна” за официална премиера за България на Impreza WRX STi

За първи път на изложение в България ще бъде представен и новият двигател Subaru Boxer Diesel в модела Subaru Outback.

На своя щанд Субару Трейдинг /представителя за гр. Варна/ ще представи още 3 топ модела –многофункционалният SUV Forester 2.0 бензин с механична 5-степенна скоростна кутия, най-новата Tribeca с 5 места, изключително елегантният Legacy бензин с 2.5 – литров двигател, автоматик, както и най-новата версия на спортната Impreza WRX STi, чийто аналог Петер Солберг и Крис Аткинсън вече използват в световния рали шампионат.

Subaru Forester
Това е най- продаваният модел у нас на Subaru, който с универсалността си се харесва на широк кръг купувачи, защото съчетава качествата на лек автомобил и проходимостта на SUV с уникалната система за задвижване на четирите колела Symmetrical AWD и Boxer двигателя. Освен с актуалния си екстериор Subaru Forester привлича с модерния си и просторен интериор, което го прави пълноценен участник в SUV1 сегмента – един от най-динамичните на нашия автомобилен пазар. Има отлична качества на пътя и извън него със своя клирънс от 215 мм. Предлага се с два бензинови двигателя тип боксер

Subaru Impreza WRX STi
Tретата генерация на прочутата Impreza излезе в края на 2007 г. За разлика от досегашните версии новият вариант на модела е предпочитаният хечбек с 5 врати.
Колата е изградена с уникална връзка между шасито, управлението и окачването. Това е така наречената Subaru Dynamic Chassis Control Concept (Subaru DC3). Тя предоставя по-сигурно и неутрално управление, по-леко абсорбиране на неравностите и дава повече комфорт при спортно шофиране, към каквото предразполага марката. Като цяло уникалната концепция на модела със симетричното задвижване на четирите колела Symmetrical All Wheel Drive e доразвита и е важно, че двигателят и предният диференциал са поставени по-ниско от преди в самото шаси. Спортната версия Impreza WRX STi e най-силната от всички с 300 к.с.

Subaru Legacy
Моделът е най-елегантният в портфолиото на марката.. С този модел Subaru представи и уникалната си система – SI Drive (Subaru Intelligent Drive) при модела с 3.0- литров двигател. Тя прави карането по-динамично и икономично едновременно.

Subaru Оutback Diesel
Outback обединява функционалността на комби с многостранност на SUV с 195 мм пътен просвет. Той е един от първите модели кросоувър в света изобщо, а с дизеловия двигател гамата ще е още по-силна. Вътре финесът и лукса са на топ ниво и има доста новости като телескопичен волан със сателитен круиз контрол и връзка. На разположение са още двузоновия климатик, както и мултифункционален дисплей. Моделът е с 5- степенна механична трансмисия, специално проектирана да извлече максимума от двигателя Subaru Boxer Diesel, като осигурява плавно усещане при смяна на скоростите и спортна управляемост. Двигателят е с обем 2 литра и ще има максимална мощност от 150 к.с. Турбо компресорът е с променлива геометрия на потока и отлична гъвкавост.
Уникалната конфигурация на двигателя със срещуположни цилиндри позволява десните и леви бутала да обират взаимно инерцията си. Благодарение на отличните реакции при ускорение и намаленото триене дизеловият боксер на Subaru заслужава да бъде наречен “спортен дизел”.
Двигателят e съчетан с уникалната система за симтерично задвижване на четирите колела Symmetrical All Wheel Drive, при която усилето се разпределя абсолютно хармонично между колелата.

Subaru Tribeca
Стилът на модела вече е по-класически, но това е един ултрамодерен автомобил, наследил спортните традиции и високи технологии на марката, но е и с известни възможности извън пътя. Автомобилът е с двигател тип боксер, шест цилиндров със срещуположно разположени цилиндри, запазена марка на Subaru. От 3 литра обемът му пораства на 3,6 литра, а мощността от 245 к.с.на 258 к.с. Естествено за едно Subaru усилието се предава към четирите колела през изключителната симетрична система Symmetrical All Wheel Drive.