Начало Лайфстайл Светът на Фернандо Алонсо показан в Мадрид

Светът на Фернандо Алонсо показан в Мадрид

59
0
Фернандо Алонсо

Светът на Фернандо Алонсо бе събран в една уникална експозиция и вече може да се види в Centro de Exposiciones Arte Canal в испанската столица Мадрид. Самият пилот и организаторите месеци наред събираха експонатите, включващи картинги, автомобили, трофеи и различни други неща от цялата кариера на двукратния световен шампион във Формула 1.

Изложбата ще продължи до 4 май 2014 г. Фернандо бе поканил на церемонията за откриването й не само семейството си, но и всички шефове на отбори, за които е карал в F1 досега. Той успя да събере на една сцена Джанкарло Минарди, Флавио Бриаторе, Мартин Уитмарш и Стефано Доменикали. Сред публиката бяха рали легендата Карлос Сайнц, Педро де ла Роса, както и президентът на банка Сантандер Емилио Ботин.

В този ден благодаря на семейството си, мадридската община и на всички, които са били с мен през кариерата ми. Семейството ми ме уверяваше, че всичко това може да се случи – първо, защото те ми дадоха любовта към спорта и второ, тъй като благодарение на тях могат да се видят голяма част от експонатите. Невероятно е колко неща е запазил баща ми през годините. Каски, ръкавици, овъроли – би било лесно просто да ги изхвърли, но сега разбирам за какво са били всички онези кашони в гаража! Онова, което преди време изглеждаше без значение, сега означава нещо. Надявам се хората, които разгледат изложбата, да оценят всяка автомобилна дисциплина: тук има поне два шампионски болида от Формула 1, шампионски карт, както и семейни снимки още от времето, когато бях на 7-9-10 години. Надявам се това да накара всички да се почувстват по-близки до спорта, който обичам – заяви Алонсо.

Експозицията е разделена на шест секции. „Км 0” е за първите стъпки на Алонсо в спорта (където първият му картинг лиценз се радваше на особено голям интерес, тъй като на снимката испанецът е съвсем малък). В „La collecion” са събрани Гран при колите му, както и тези от малките формули. „Circuito Alo” отвежда посетителите на интерактивно пътешествие през кариерата на Фернандо. „Start your engines!” е аудио-визуален поглед към Формула 1, а в „F1 Experiences” са разкрити някои от тайните на технологичните иновации в спорта. „275 000 km de emocion” пък е видео, в което пилотът на Ферари прави преглед на цялата си кариера.

Изложбата е организирана от неговата фондация. След нея експонатите ще станат част от постоянната експозиция в музея на Алонсо, който ще бъде открит в родния му град Овиедо.