Начало Рали Трудно начало за българите в Opel Adam Cup

Трудно начало за българите в Opel Adam Cup

60
0

Труден първи ден в рали „Заксен” записаха Даниел Попов/Ангел Башкехайов, които дебютираха в германския шампионат Opel Adam Cup.

В четвъртък двамата направиха пет минавания на шейкдауна при проливен дъжд, вчера преди обед описаха отсечките на ралито с център Цвикау и снощи караха в първите четири етапа.

В първите два етапа темпото на екипажа на „Ясен Попов Рейсинг” беше повече от добро – 13-о време в отсечката „Щаненгрюн 1” (12,03 км) и 14-о в следващата „Глюк ауф Брюке 1” (6,27 км).

И в третия етап дойде инцидента, който постави под въпрос участието на Попов и Башкехайов в оставащите отсечки до края на състезанието.

„Получи се странен инцидент, в най-бавния завой в етапа – обясни пилотът късно снощи. – В стремежа си да не се окажа на твърде външна траектория на калния път, влязох твърде вътре в завоя и със завитата гума ударихме скалата. Вследствие на това предното дясно колело и част от окачването излязоха от строя.

„В предишните два имахме възможност да се убедим, че конкуренцията в Opel Adam Cup е на много високо ниво, силите на колите са изравнени, разликите са малки и докато се адаптирахме водехме битки, за да влезем в Топ 10 на класирането”.

Днес предстоят още 8 отсечки от програмата на рали „Заксен”, което е и кръг от германския рали шампионат, а преди началото им стана ясно, че автомобилът на Попов и Башкехайов ще може да продължи в състезанието. Това обаче беше предхождано от почти цяла нощ работа на механиците на тима, водени от бившия рали шампион на Балканите и България Ясен Попов.

„Поработихме малко повече, но днес Дани и Ангел ще имат възможност да покарат повече, да натрупат опит, както с колата, така и с отсечките, които нямат нищо общо с българските, пък ние ще си отспим докато ги чакаме в сервизната зона”, обясни Ясен.