Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 TAG Heuer остава партньор на Ред Бул

TAG Heuer остава партньор на Ред Бул

91
0
TAG Heuer,Макс Верстапен,Ред Бул

TAG Heuer ще остане партньор на екипа на Ред Бул и през следващите 3 сезона във Формула 1, въпреки че задвижващите системи на тима догодина ще са Хонда и съответно няма да бъдат брандирани с логото на производителя на часовници.

От 2006 до края на тази година „биковете“ получаваха двигатели от Рено, като за последните 3 сезона те бяха брандирани с TAG Heuer след постоянните конфликти между шефовете на Ред Бул и тези на Рено.

Въпреки че логото на швейцарската компания вече няма да е върху моторите, които Ред Бул ползва, партньорството между двете страни беше удължено до края на 2021 г. В тази връзка през 2019 г. ще излезе нов часовник, който ще е специално издание и ще бъде свързан с пилота Макс Верстапен.

„За последните 3 сезона името TAG Heuer стана дълбоко свързано с целия ни тим в F1, каза спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. –  Компанията има изключително наследство в спорта, което се простира до златните години на Гран при, и сме горди, че сме част от тази продължаваща история.“

Босът на швейцарската компания Стефан Бианки добави: „За мен беше очевидно, че невероятната връзка между TAG Heuer и F1 трябва да продължи чрез това партньорство.“