Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен подкрепя ограничаването на бюджетите

Тайсен подкрепя ограничаването на бюджетите

29
0

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW, Марио Тайсен, подкрепя представянето на ограничаване на бюджетите във Формула 1, вместо налагането на технически ограничения с цел намаляване на разходите.

„Миналата година обсъждахме доста обстойно намаляването на бюджетите” – каза Тайсен по време на представянето на новия BMW F1.09.

„По принцип винаги сме подкрепяли ограничаването на бюджетите вместо отделните технически ограничения, тъй като ако искаш да пестиш пари, трябва да ограничиш парите, а не нещо друго.”

„Затова и според нас това е много адекватен подход. Принципът е да се наложи ограничение на средствата, но отборите да имат право да избират в какви сфери да ги харчат. Това ни допада като идея.”

Според Тайсен ще бъде по-лесно и само да се следят парите, вместо серия технически детайли.

„Не мисля, че ще бъде толкова трудно” – добавя той. „Ако следиш бюджет, това е само един критерий. Според мен е много по-трудно да се следят отделни технически ограничения като въздушен тунел, симулатор или каквото и да е.”

Тайсен признава, че са се наложили отделни съкращения в персонала поради забраната на сезонните тестове, влизаща в сила тази година. Германецът твърди, че ще има допълнително намаляване на бюджета им и през 2009 година.