Начало Рали Танак с комфортен аванс преди последния ден в Германия

Танак с комфортен аванс преди последния ден в Германия

34
0
От Танак

От Танак с Тойота има комфортен аванс от 43.7 сек пред Дани Сордо с Хюндай преди последния ден от рали Германия, 9-и кръг от първенството на WRC.

Естонецът водеше битка за първото място с шампиона Себастиен Ожие с Форд Фиеста. При следобедното преминаване на отсечката Panzerplatte обаче пилотът на М-Спорт удари камък и повреди едно от предните си колела. Това наложи смяна в отсечката и загуба на около 1 минута и 40 сек.

Това го прати едва на 9-а позиция. В крайна сметка след последната за деня 15-а отсечка Ожие е 7-и. Това позволи на Сордо да излезе 2-и, но само на 0.8 сек след него е Яри-Мати Латвала с Тойота. Недалеч е и лидерът в шампионата Тиери Нювил с Хюндай, който е на 8 сек зад финландеца. Есапека Лапи с 3-ата кола на Тойота е 5-и на още 6.3 сек.

Шести до последната отсечка за деня се движеше Крейг Брий със Ситроен C3. В нея той обаче се удари и счупи задното си ляво окачване. Това го свали на 10-а позиция, а 6-и излезе Андреас Микелсен с Хюндай. Той е само на половин секунда пред Ожие.

„Беше мегабитка със Себастиен днес, каза Танак след края на деня. – Двамата натискахме много здраво и не се чувствах много комфортно по време на първите преминавания по отсечките. Беше тежка сутрин, като имах много недозавиване и се сблъсках с много нови неща за мен в ралито.“

Ожие от своя страна добави: „В началото на деня натисках колкото можех, но сега поемам изцяло рисковете, защото нямам какво повече да губя. Случилото се е разочароващо и в този момент ти се иска да крещиш. Положихме много усилия този уикенд, но не се възползвахме от тях.“