Начало Рали „Ти и Крум Дончев в действие” представи реалния рали спорт

„Ти и Крум Дончев в действие” представи реалния рали спорт

304
0
Глобул,Крум Дончев

Инициативата „Ти и Крум Дончев в действие“ даде шанс на 30 късметлии да преживеят емоциите на професионалния навигатор при изминаването на истинска скоростна отсечка. За да стане възможна инициативата, провела се на 29 октомври, сили обединиха GLOBUL и GLOBUL Rally Team.

Събитието бе открито от Ясен Гуев – директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL и Крум Дончев – пилот на GLOBUL Rally Team точно в 10:30 ч. Основната задача на инициативата бе да спомогне за по-доброто разбиране и популяризиране на рали спорта. Късметлиите, които седнаха до четирикратния рали шампион, бяха 10 почитатели на тима, 10 служители на GLOBUL и GERMANOS и 10 журналисти в чест на 10-годишнината на мобилния оператор.

Всичко по време на събитието „Ти и Крум Дончев в действие“ бе с абсолютно реални за рали спорта измерения. Избраната скоростна отсечка на път III-803 (между Мухово и Оборище, община Панагюрище) е била част от програмата на редица издания на рали България. Автомобилът бе състезателното Пежо 207 S2000, с което екипажът Дончев/Йорданов спечели две поредни шампионски титли. Всички присъстващи наблюдаваха в две сесии от по няколко минути действията на механиците на тима по ревизирането на колата, идентични с тези при престоя на автомобила в сервизната зона по време на истинско рали.

Причината да подготвяме това събитие дълго време и впоследствие да го реализираме бе с едничката цел да видим искрицата на радостта в очите на хората – коментира Крум Дончев. – Истината е, че демонстрации с всякакви състезателни автомобили са правени много. Нашата цел бе коренно различна. Искахме да покажем спорта в реалните обкръжаващи го условия, а не просто неговата лъскава страна. Затова положихме толкова усилия да изберем истинска отсечка, да подготвим автомобила и в него да се качат огромен брой хора.