Начало Автомобилни новини Тойота с нов модел за индийския пазар

Тойота с нов модел за индийския пазар

120
0

Тойота представи нов компактен модел, предназначен главно за индийския пазар. Колата носи името Етиос и бе показана на 10-тото издание на изложението Ауто Експо в Ню Делхи.

Моделът ще влезе в производство в края на годината и ще се предлага както като седан, така и като хечбек, като първият вариант ще се задвижва от 1,5-литров бензинов мотор, а вторият – от 1,2-литров двигател.

Oсновната цел на инженерите на Тойота е била да се постигне максимум интериорно и товарно пространство, тъй като според проучване на компанията това са основните качества, от които се нуждаят индийските потребители.

„Посетих много индийски градове и домове, за да науча повече за пазара и да чуя желанията на потребителите директно от тях.

Дълбоко съм убеден, че Етиос предлага радост от собствеността и много високо качество на потребителите в Индия“, заяви шеф-инженерът на проекта Етиос – Йошинори Норитаке.

Индийското поделение на Тойота смята да произвежда по около 70 000 бройки от модела годишно, като освен в Индия, Етиос вероятно ще се предлага също и в Китай и Бразилия.