Начало Други Том Кристенсен се завръща в Състезанието на шампионите

Том Кристенсен се завръща в Състезанието на шампионите

73
0
Том Кристенсен

Осемкратният победител в легендарните 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен потвърди участието си в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите.

То ще се проведе на 3-4 декември на Еспри Арина в Дюселдорф и датчанинът ще си партнира с Матиас Екстрьом в Купата на нациите. В надпреварата ще участва и шампионът в немския шампионат за туристически автомобили за 2011 г. Мартин Томчик.

Кристенсен има изключително успешна кариера като автомобилен състезател. Освен рекордния брой победи в 24 часа на Льо Ман той има пет успеха в 12 часа на Себринг и титла в американските серии Льо Ман. Тази година поредното му участие в денонощната надпревара приключи след страховитата катастрофа на Алан Макниш само час след старта. На него принадлежат и най-много участия в Състезанието на шампионите – още от 2001 г. в Гран Канария.

Тази надпревара е велико събитие, затова непрекъснато се връщам! Винаги ми е доставяло удоволствие и да си партнирам с Матиас в Купата на нациите. По принцип не се състезаваме срещу толкова различни съперници в обичайните си стартове, така че подобна възможност е наистина фантастична. Освен това е забавно да караш различни коли пред толкова ентусиазирана публика – определено ги чуваме, въпреки шума от двигателите – коментира пилотът.