Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Жена ми имаше нужните качества да кара във Ф1

Тото Волф: Жена ми имаше нужните качества да кара във Ф1

149
0

Спортният шеф на отбора на Мерцедес Тото Волф заяви, че жена му Сузи Волф е имала нужните качества да се състезава срещу мъжете във Формула 1. Преди да обяви официалното си оттегляне в края на миналата година, 33-годишната Сузи бе единствената жена във Формула 1. Тя прекара 3 сезона като резервен и тест пилот в отбора на Уилямс, като през това време взе участие в общо 4 свободни тренировки по време на състезателни уикенди.

Като неин съпруг съжалявам, че тя не получи дори шанс да покаже на какво е способна в състезание, заяви Волф. – Убеден съм, че въпреки липсата на опит и километри в болида, жена ми имаше нужните качества да се състезава в средата на колоната. Като човек, част от Гран при общността, а не като съпруг на Сузи, бих искал да гледам жена зад волана.

Това щеше да помогне изключително много на спорта ни. Дори медиите, които не отразяват моторни спортове, щяха да направят голяма история от това. Дано с нейния опит за пробив да е вдъхновила още повече момичета, които някой ден да се състезават рамо до рамо с шампиони като Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо.