Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц най-бърз в третата тренировка на пистата Каталуния, първите четирима събрани в...

Сайнц най-бърз в третата тренировка на пистата Каталуния, първите четирима събрани в рамките на десета

2040
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Пирели

Карлос Сайнц беше най-бърза в третата свободна тренировка на пистата Каталуния. Състезателят на Ферари записа най-добрата обиколка за 1:13.013 мин. Зад него финишираха Норис, Льоклер и Верстапен, които бяха на по-малко от десета спрямо испанеца.

Условията преди началото на последната тренировка в Каталуния бяха много подобри на тези в първата и втората. Температурата на въздуха беше 26 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 42. Нямаше вероятност за валежи по време на тази сесия. Около половин час преди началото на сесията имаше пожар в моторхума на Макларън. За щастие, пламъците бяха потушени бързо и нямаше сериозни поражения и пострадали.

През първите 5 минути от сесията нямаше активност на пистата. Само някои пилоти направиха инсталационни обиколки. Хамилтън пръв направи обиколка за 1:13.854 мин. с меки гуми. Зад него Верстапен записа своята обиколка със средно твърдите гуми на Пирели. С такива гуми беше и неговият съотборник Серхио Перес

Ръсел водеше в класирането след първите 15 минути от третата тренировка в Каталуния. Състезателят на Мерцедес записа обиколка за 1:13.431 мин. с гуми софт. Зад него бяха Сайнц, Льоклер и Хамилтън, които също записаха обиколките си с меки гуми. Пети и шести бяха Верстапен и Перес. Останалите места до топ 10 бяха заети от Цунода, Хюлкенберг, Магнусен и Строл.

Льоклер каза по радиото, че автомобила се чувства по-добре в сравнение с вчерашния ден. Състезателят на Ферари се движеше четвърти. Ръсел продължаваше да води пред Норис. Победителят от Маями записа постижението си със средно твърди гуми. Третото място се държеше от Сайнц. Хамилтън и Верстапен бяха пети и шести.

Ръсел остана начело след преполовяването на последната тренировка на пистата в Каталуния. Зад британеца се намираха Норис, Сайнц, Льоклер, Хамилтън, Верстапен, Окон, Пиастри, Гасли и Албон. В дъното на колоната бяха Магнусен и Хюлкенберг. Състезателите на Хаас обаче нямаха записани обиколки с най-меките гуми на Пирели.

В следващите минути някои състезатели бяха в бокса, а други правеха дълги серии с обиколки. В същото време температурата на асфалта се покачи до 45 градуса. Перес беше със средно твърди гуми. Мексиканецът отново се намираше далеч от челната десетка. Пред него се намираше Алонсо, който също се бореше със своя болид въпреки новите части.

Около 15 мин. преди края на сесията в Каталуния Норис се върна на пистата с меки гуми. Британецът записа рекордни втори и трети сектор и оглави класирането с обиколка за 1:13.043 мин. Останалите пилоти също се върнаха на трасето с меки гуми. Албон даде пето време и показваше много добро темпо. Хамилтън се класира на второ място. Седемкратният световен шампион беше много бърз в първия и втория сектор, но загуби време в третия. След това Хамилтън имаше контакт с Ланс Строл. Ръсел на свой ред записа втори резултат и изпревари съотборника си

В последните минути Сайнц измести Норис от върха и записа обиколка за 1:13.013 мин. Верстапен даде трето време, а Перес- седмо. Льоклер се движеше с невероятни два сектора, но допусна грешка в третия и се класира трети.

Сайнц в крайна сметка завърши на първа позиция в последната свободна тренировка на пистата Каталуния. Зад него бяха Норис, Льоклер и Верстапен, които се събраха в рамките на една десета. Пети и шести останаха Ръсел и Хамилтън. Местата до топ 10 бяха заети от Перес, Албон, Алонсо и Пиастри.