Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел начело в последната тренировка в Баку, Льоклер на 13 хилядни зад...

Ръсел начело в последната тренировка в Баку, Льоклер на 13 хилядни зад британеца

1609
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Пирели

Джордж Ръсел оглави класирането в последната тренировка в Баку. Пилотът на Мерцедес записа време за 1:42.514 мин. Втори на само 13 хилядни остана Шарл Льоклер с Ферари, следван от Ландо Норис с Макларън.

Чудесни бяха условията преди последната тренировка на градската писта в Баку. Температурата на въздуха беше 27 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 32. Над трасето имаше известни облаци, но нямаше голяма опасност за сериозни валежи.

Верстапен пръв излезе на пистата след старта на последната тренировъчна сесия за този уикенд. След него излезе Перес. Мексиканецът направи една инсталационна обиколка и се прибра в бокса. Според него, трасето е леко влажно заради дъжда, който се изсипа в ранните часове.

Перес заемаше първото място 15 мин. след началото на сесията. Зад него бяха Жу, Цунода и Ботас. Междувременно Окон спря на трасето заради проблем с автомобила. Това предизвика развяване на червен флаг и спиране на всички бързи обиколки, започнати от пилотите

Сесията беше възобновена след по-малко от 10 мин. Веднага всички пилоти излязоха обратно на пистата в Баку. Пиастри съобщи, че има леки капки дъжд по своя визьор. Австралиецът записа най-доброто време за 1:45.476 мин. с гуми. Веднага след това Верстапен поведе, следван от Сайнц, Перес и Льоклер. Алонсо даде шесто време, следван от Хамилтън.

Албон поведе след началото на преполовяване на последната тренировка в Баку. Пилотът на Уилямс записа време за 1:44.371 мин. Втори и трети бяха Пиастри и Хюлкенберг. Междувременно на пистата беше развят нов червен флаг заради инцидент на Оливър Беърман в зоната на сигурност около първи завой. Това накара Хамилтън и други пилоти да зарежат бързите си обиколки.

Маршалите успяха бързо да премахнат автомобила на Беърман и да позволят възстановяване на сесията. Норис поведе в таблицата с време за 1:44.226 мин. Британецът обаче беше задминат от Албон и Льоклер. Сайнц даде трето време, след като загуби време в последния сектор на пистата в Баку.

Пиастри на свой ред поведе в класирането. Пилотът на Макларън записа два рекордни сектора и закова хронометъра на 1:42.749 мин. Второ време даде Перес. В същото време Ръсел се оплака от странно поведение на своята задвижваща система при спиране и връщане на газта.

В последните минути на сесията пистата в Баку ставаше все по-добра. Това позволи на Льоклер да оглави класирането с време за 1:42.564 мин. Около минута преди края на сесията Ръсел записа най-добрата обиколка за 1:42.514 мин. и оглави класирането. Втори и трети останаха Льоклер и Норис. Следващите три места бяха за Пиастри, Верстапен и Сайнц. В челната десетка влязоха още Перес, Албон, Колапинто и Хамилтън.