ГП на Австралия след:
Последно състезание: OAE

Трябва да намалим важността на парите в F1, смята Рос Браун

16.03.2017 | Асен Стоянов, снимка Любомир Асенов | коментара Рос Браун

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун смята, че в бъдеще важността на парите в спорта трябва да се намали. Според него също така трябва да бъдат направени промени по комерсиалните споразумения, за да има спортът светло бъдеще. В момента за частен тим е почти невъзможно да бъде конкурентен на големите тимове на автомобилните производители и Ред Бул.

„Изисква се да се направят много неща и затова е важно да не бързаме и да не се хвърляме да правим промени, без да сме ги обмислили, каза Браун пред френското издание Auto Hebdo. – Освен това договорите, които са сключвани от Бърни Екълстоун, са до 2020 г. Първо трябва да създадем правилната основа. И след това да надграждане върху нея.

Под добра основа разбирам разликата между водещите отбори и тези на дъното да е по-малка. Зависимостта от ресурсите е едно от нещата, по които трябва да работим. Дали ще трябва да вървим към таван на бюджетите или към серия от технически ограничения? Може би комбинация от двете."

Според Браун обаче определено важността на парите при скоростта на колите трябва да бъде намалена, защото в момента според него това е посоката, в която върви сегашната Формула 1 в момента: „Това, което искаме да опитаме, е да вдигнем цялостното ниво на представяне на решетката, без да използваме изкуствени средства.“ 

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти