Начало Картинг Трима български пилоти участваха на Европейската купа в Германия

Трима български пилоти участваха на Европейската купа в Германия

160
0
Дейвид Митов

Трима български пилоти участваха на Европейската купа по картинг в Ротакс – Rotax MAX Challenge Euro Trophy 2018, който се проведе миналия уикенд във Вакерсдорф, Германия. Това са Лора Христова в клас Ротакс Макс, както и Дейвид Митов и Люсиян Савов в Ротакс Джуниър. Това беше 4-и последен кръг от шампионата, като участие взеха над 100 пилоти.

Най-добре от всички се представи Лора, която завърши на 24-о място в общото класиране след края на кръга. В първия финал Лора имаше проблеми с двигателя, който се появи още от предния ден по време на маншовете прекъсваше, и тя завърши на 30-о място от 32 участващи пилоти. За втория обаче проблемът бе открит – малка гума, която свърза ауспуха с цилиндъра.

Тя беше сменена и съответно във 2-ия Христова можеше да поддържа много по-добро темпо, което и позволи да финишира 20-а след серия от изпреварвания. Това и отреди 24-о място в крайното класиране, с което с оглед на проблемите е много добро.

Другите двама наши представители Митов и Люисян Савов също караха добре Ротакс Джуниър. Митов завърши съответно 27-и и 24-и в двата финала, което му осигури 26-ата позиция в общото подреждане за състезанието.

Савов обаче нямаше късмет. И в двата финала той беше ударен от съперник. В първия той отпадна още след откриващата обиколка, а във втория завърши последен.