Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно е да не съчувстваш на Ферари след случилото се, заяви Тото...

Трудно е да не съчувстваш на Ферари след случилото се, заяви Тото Волф

74
0

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че е трудно да не съчувстваш на екипа на Ферари след случилото се в началото на Гран при на Сингапур.

След инцидента на старта между Фетел, Верстапен и Райконен, двамата пилоти на Скудерията отпаднаха, което даде шанс на Люис Хамилтън да спечели надпреварата и да увеличи аванса си в генералното класиране пред Себастиан на 28 точки.

Волф вече изпита горчивото чувство двамата пилоти на тима взаимно да се извадят от състезанието. Това се случи в Гран при на Испания през миналата година, когато Хамилтън и тогавашния му съотборник Нико Розберг се удариха преди 4-и завой и отпаднаха.

„Сутринта преди началото на състезанието си говорихме за ограничаване на щетите, защото знаехме, че Сингапур ни е слабо място, каза австриецът. – А няколко часа по-късно си тръгнахме с първо и трето място!

Затова от наша гледна точка резултатът е фантастичен. Но когато се случи нещо подобно, не можеш да не съчувстваш на Ферари. Бил съм в подобна ситуация и знам какво е да изгубиш и двете коли. Горчиво е.“

Волф заяви още, че според него до катастрофата се е стигнало, тъй като Фетел, опитвайки се да затвори Верстапен, не е разбрал, че Райконен е до пилота на Ред Бул от вътрешната страна.“