Начало Рали Целите на Хюндай не се променят и за Португалия

Целите на Хюндай не се променят и за Португалия

62
0
Тиери Нювил

Екипът на Хюндай се готви за нови подвизи, след като взе първи подиум за сезона в рали Мексико. Първенството се връща в Европа и четвъртият старт ще е в Португалия, където отборът за първи път ще има три автомобила. Целта е да се ускори развитието на i20 WRC.

Към Тиери Нювил този път ще се присъединят Юхо Ханинен и Дани Сордо (като Хюндай Моторспорт N). Целите за надпреварата остават същите като досега: да се работи по колата и да се бележи напредък в развитието й.

Подиумът ни в Мексико бе неочаквана, но наистина прекрасна награда за всички в отбора – коментира шефът на екипа Мишел Нандан. – Ние обаче оставаме здраво стъпили на земята и сме готови за предизвикателството на рали Португалия. За първи път ще участваме с три коли, а това е чудесна възможност да получим повече обратна информация, както и да натрупаме обиколки. Всеки от пилотите ни притежава качества, свои умения и опит. Португалия не е лесно рали, но се подготвихме внимателно за него – направихме добри тренировки в региона и видяхме, че i20 WRC върви стабилно в такива условия. Времето остава непредвидим фактор, който трябва да имаме предвид.

Нювил сподели, че подиумът от Мексико му дава малко допълнително самочувствие преди следващия кръг от шампионата:

Наясно сме обаче, че това предизвикателство ще е напълно различно. Трябва да сме концентрирани през цялото време и да помогнем на отбора да финишира в неделя без проблеми. Желанието ни е да понатиснем малко, но приоритет остава да се задържим на трасето, за да съберем колкото се може повече информация. Това е целта ни от началото на сезона.

Ханинен сподели, че очаква с нетърпение първото си рали с Хюндай на чакъл, особено след като част от тестовете му с отбора през миналата година бяха специфична подготовка точно за Португалия.

Чувствам се добре в автомобила и мисля, че имаме добри настройки за това рали. Целта, разбира се, е да финишираме без каквито и да са проблеми, но било прекрасно да запишем някои силни времена в отсечките и може би да се класираме на силна позиция.

Сордо харесва много надпреварата в Португалия, а има и силни резултати там. Освен това знае, че състезанието е важно за отбора като първото с три участващи коли.