Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Астън Мартин е да стане водещ отбор в F1

Целта на Астън Мартин е да стане водещ отбор в F1

1812
0
Отмар Шафнауер
Отмар Шафнауер; снимка: Ред Бул Контентпуул

Целта на Астън Мартин е да стане водещ отбор във Формула 1 в бъдеще. Това заяви шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер.

Собственикът на тима Лорънс Строл закупи голям дял от британския автомобилен производител (16.7%) и стана негов изпълнителен директор. И като част от сделката от 2021 г. тимът от Силвърстоун ще бъде преименуван на Астън Мартин.

Запитан каква е била реакцията на тима след обявяването на новината в края на миналия месец, Шафнауер заяви: „Новината със сигурност вля енергия на всички 465 лоялни и трудолюбиви служители на тима в Силвърстоун.

Отборът е част от Формула 1 под различни имена вече 30 години. И сега е повече от готов да стане заводски отбор. Лорънс говори с екипа миналата седмица и постави ясната цел Астън Мартин да стане един от водещите отбори в спорта.“

Отмар заяви още, че това са значителни новини не само за тима, но и за Астън Мартин и за Формула 1 като цяло.

„Компанията имаше нужда от присъствие в решетката на F1, каза още американецът. – Това е събитие, което ще развълнува феновете по света. Те поставят под блясъка на прожекторите един бранд, който се счита за най-добрият британски производител на луксозни спортни автомобили.

Създавайки заводски отбор във Формула 1, Астън Мартин постига част от целите си. F1 предлага високопрофилна маркетингова платформа за автомобилното подразделение. Тя ще повиши търговската привлекателност във всички области на бизнеса на компанията.“

Астън Мартин
снимка: Ред Бул Контент Пуул