Начало Картинг Удар от съперник лиши Димитров от победата във 2-ия кръг от LGM

Удар от съперник лиши Димитров от победата във 2-ия кръг от LGM

122
0
Георги Димитров
Георги Димитров

Удар от съперник лиши Георги Димитров от победата в клас X30 Junior във 2-ия кръг от британския шампионат по картинг – LGM. Той се проведе в Линколншийр на пистата PF International Grantham.

Форматът на състезанието в LGM е от 2 дни, от които единият е официален тестов ден и квалификация на края на деня. Във втория ден са елиминационните състезания с финал. За целия ден се използва само един чифт гуми.

Състезателите участват в 2 състезания, след което събраните точки определят стартовата позиция за Финал 1. Той всъщност играе ролята на полуфинал. Резултатът от Финал 1 определя стартовата позиция за Финал 2 .

В съботната квалификационна сесия Георги постигна второ време с 0.24 сек изоставане от най-бързата обиколка. Така Димитров стартира първия хийт 2-и и завърши 3-и заради проблем с налягането на гумите. То беше твърде ниско за температурата на пистата.

Във втория българският пилот стартира 2-и с завърши първи. Така събраните точки от елиминационните състезания определиха Георги да потегли от втора позиция за Финал 1. В него той финишира първи и това му определи полпозишън за Финал 2.

Продължителността на Финал 2 беше 10 минути плюс 1 обиколка. Георги направи добър старт, като водеше в състезанието. Но 50 метра преди финала състезател, който не можеше да го изпревари , реши да го изблъска от пистата.

Георги все пак успя да се върне на пистата и завърши 10-и. Естествено въпросният участник получи наказание, но това по никакъв начин не можеше да удовлетвори екипа на Димитров.