Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс предстои да решат дали ще започнат с KERS

Уилямс предстои да решат дали ще започнат с KERS

27
0

Техническият директор на Уилямс, Сам Майкъл, намекна, че отборът може и да не започне идния сезон със своята система KERS, базирана на маховото колело. Вместо това по време на тестовете екипът ще се съсредоточи върху надеждността на FW31.

Уилямс изглежда да са единственият тим, който е решил да не ползва KERS с батерия. По този повод Майкъл казва, че новата технология вероятно ще им помогне, но оптимизирането на аеродинамичния пакет е по-важен в краткосрочен план.

„Много е трудно да представим KERS навреме в Мелбърн покрай всичките други неща, които правим” – каза техническият директор на Уилямс.

„Опитваме се да гарантираме, че охлаждането, трансмисията и всичко друго в колата работи като хората. Освен това сме концентрирани върху оптимизирането на механичния и аеродинамичния пакет. Едва тогава на дневен ред идва KERS.”

„Това е логично, защото когато сбъркаш нещо по аеродинамиката или механичната част, можеш да загубиш ценни секунди.”

„Що се отнася до KERS, когато всичко е готово на 100 %, технологията ще ни носи по две и половина до три десети.”

„Важно е” – допълва той. „Тези две и половина или три десети ще са важни през сезона, но ние няма да можем да реализираме оптимално KERS, ако аеродинамиката или настройките на колата покрай сликовете не са наред.”