Начало Рали Уилсън очаква силно представяне от Кубица в Мексико

Уилсън очаква силно представяне от Кубица в Мексико

72
0
Роберт Кубица

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън очаква Роберт Кубица да направи много силно представяне в рали Мексико, трети кръг от световния шампионат за 2014 г.

Полякът не успя да завърши в Монте Карло, а в Швеция претърпя няколко инцидента, но все пак стигна финала. Той многократно повтори в началото на сезона, че основната му цел през сезона продължава да е трупане на опит.

Уилсън обаче е убеден, че Кубица ще направи страхотни карания – особено през втората половина на състезателната година, когато са състезанията, в които Роберт вече има опит. Той не изключва възможността за силно представяне още в третия кръг от първенството.

Още на Монте видяхме страхотно темпо от Роберт. Знаехме от самото начало, че ще му е трудно в Швеция в условия, каквито изживяхме. Той обаче няма търпение за Мексико. Тази надпревара се провежда обикновено при непроменливи условия, а според мен това ще е чудесно за него. Ще му даде шанс наистина да научи много неща за колата си. Малцина имат реална представа колко фокусиран е Роберт, какъв професионалист е всъщност, когато се подготвя за всеки отделен старт. Ще направим тест в Испания преди самото рали. Така той ще може да кара в подобни на очакваните в Мексико условия – обясни Уилсън пред wrc.com.

Шефът на М-Спорт допълни, че екипът ще симулира една от уникалните характеристики на състезанието, чиято база се намира в Леон. Там се стига такава надморска височина, че мощността на двигателите пада с до 30%:

Чрез симулация на това по време на теста Роберт ще разбере какво да очаква от колата си. А това ще му помогне на пътя.

Кубица получи официално предупреждение от стюардите след надпреварата в Швеция. Причината бе, че не бе следвал осигурителните процедури при инцидент през третия ден, когато излетя от пътя. Установено е, че екипажът не е поставил предупредителен триъгълник. Мадс Остберг (Ситроен) бе особено недоволен от ситуацията и заяви, че не е имал никаква представа какво се случва пред него.