Начало Рали Уилсън вярва, че Кубица ще стъпи на крака въпреки двете му обръщания...

Уилсън вярва, че Кубица ще стъпи на крака въпреки двете му обръщания в Мексико

32
0
Роберт Кубица

Две обръщания за два дни бе резултатът на Роберт Кубица в третия кръг от световния рали шампионат в Мексико. Полякът създаде доста работа на екипа си М-Спорт, но въпреки това шефът на отбора Малкълм Уилсън за пореден път изрази подкрепа за него и увереност, че пилотът тепърва ще се справи блестящо с новото предизвикателство в кариерата си.

Кубица бе стигнал четвърта позиция в класирането преди катастрофите. По принцип Уилсън очаква от него силно представяне в по-познати надпревари, каквото е следващото WRC рали (в Португалия).

Беше много разочароващо рали за мен – коментира самият пилот. – До първия инцидент (в петък) чувствах, че темпото ни е чудесно. Карах добре, но допуснах малка грешка в суперспециалния етап, която ни върна назад. Не бях концентриран и се изпързалях на хлъзгавата настилка в първия завой. За съжаление след това направих още един пропуск. При него имаше комбинация от фактори: влязохме в една крива по-бързо от необходимото, а беше на хълм. Мисля обаче, че и бележките ни не бяха съвсем точни за тази секция. При толкова хлъзгав път не бива да допускаш и минимална грешка. Нямаше как да предотвратя обръщането.

Уилсън заяви, че преди всичко е доволен, че Кубица и навигаторът му Мачией Шжепаняк са добре.

Роберт бе особено разочарован – трудно е да го гледам така, като знам какво влага във всяко едно рали, в което участва. Не се съмнявам обаче, че ще стъпи на крака, когато стигнем до по-познати за него състезания – добави той.