Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс показа снимки на FW43

Уилямс показа снимки на FW43

1866
0
FW43
Новият FW43, снимка: Уилямс

Уилямс показа снимки на новата кола FW43 днес. Заради основния спонсор на тима ROKiT тази година по болида има и доста червено оцветяване. През миналата година екипът на Франк Уилямс записа един от най-слабите си сезони в историята във Формула 1 и през тази се надява на много по-добро представяне.

FW43 е еволюция на миналогодишния FW42, като много от работата по развитието през 2019 година, е използвана при направата на новия автомобил.

Пилоти на тима от Гроув ще бъдат Джордж Ръсел, който направи впечатляващ дебютен сезон, и Никола Латифи. Последният замести напусналия Роберт Кубица. Полякът ще бъде резервен пилот на Алфа Ромео и ще кара в DTM.

След представянето Ръсел направи шейкдаун на пистата Каталуня край Барселона. На нея в сряда започват първите предсезонни тестове на отборите.

Джордж Ръсел с FW43, снимка: Уилямс

„Тази година отбелязваме един нов свеж старт за тима, каза заместник-шефът на екипа Клер Уилямс. – Отделихме време на това да се справим с нашите слабости и да сме сигурни, че имаме правилните хора, структури, процедури и ресурси, за да създадем конкурентни състезателни коли.“

Директорът по дизайна в Уилямс Дъг Маккийран добави: „Екипът ни във фабриката работи изключително здраво по развитието на колата за 2020 г. Отделихме значително внимание на разбирането на проблемните ни области при FW42. Внимателно избрахме елементи, за да развием колата. Концепцията на колата е развитие на миналогодишната, без фундаментални промени.“