Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс прекратява договора си с PDVSA; тимът търси бразилски спонсори

Уилямс прекратява договора си с PDVSA; тимът търси бразилски спонсори

32
0
Клер Уилямс
Клер Уилямс; снимка: Мирко Щанге

Отборът на Уилямс ще прекрати договора си с венецуелската петролна компания PDVSA в края на 2013 г., след като Фелипе Маса ще замени Пастор Малдонадо в екипа през следващия сезон, каза заместник-шефът на отбора Клер Уилямс. С привличането на Маса тимът се надяват да намери нови спонсори от Бразилия.

(Логото на PDVSA) няма да бъде на колата следващата година. Вече нищо не ни свързва с PDVSA, след като Пастор напуска отбора. Желаем му всичко най-добро в следващото му предизвикателство, но Уилямс няма да имат връзка с Венецуела през следващата година – коментира Клер Уилямс пред Ройтерс.

В Уилямс не са притеснени от загубата на този спонсор, като заместник-шефът на екипа коментира, че могат да намерят бъдещи финансови партньори от Бразилия. Според източници на Ройтерс Уилямс също така имат клауза в споразумението с PDVSA за обезщетение при предсрочно прекратяване на договора.

Мисля, че когато цифрите излязат през следващата година, хората ще видят какво в действителност се е случило в отбора. Според мен Бразилия е един от най-големите пазари на спорта, така че от нас зависи да рекламираме Фелипе като наш пилот. От доста време търсим спонсори от Бразилия. Имали сме чудесни бразилски партньори в миналото. Така че ще отидем там, за да видим какво можем да направим – допълни Клер.

Тя подчерта, че са наели Фелипе Маса заради таланта и опита му, а не вероятните спонсори, които може да привлече за екипа:

За Уилямс най-важното нещо винаги е бил талантът. Той стои над търговските облаги, (които пилотът може да донесе). Фелипе не е платен пилот. Той изясни това и ние го наехме заради таланта му. От нас зависи да се възползваме от факта, че той е от Бразилия, а това е най-голямата публика, която има спорта. Тази година той свърши чудесна работа с Ферари. Той има опита, от който се нуждаем, за да развием отбора от гледна точка на развитието и представянето на колата.