Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс удължи договора си с Мерцедес за двигатели до 2025 г.

Уилямс удължи договора си с Мерцедес за двигатели до 2025 г.

1372
0
снимка: Спас Генев

Екипът на Уилямс удължи договора си с Мерцедес за получаване на двигатели от немския производител до 2025 г. Тимът на Франк Уилямс започна да използва моторите на германския доставчик от 2014 г. Досегашният контракт бе до края на 2020 г.

В Уилямс обаче ще продължат да правят сами скоростните си кутии. А не както екипа на Рейсинг Пойнт, който освен задвижващите системи на Мерцедес, използва и трансмисиите на Сребърните стрели.

„Имахме чудесно партньорство с Мерцедес-Бенц за последните 6 години“, каза заместник-шефът на тима Клер Уилямс. „Първоначално договорът ни бе за 7 години и сме много доволни, че ще продължим да работим още 5 г. от 2021 г.

Мерцедес е един от най-успешните доставчици на двигатели. Вярваме, че производителят ще продължи да прави изключително конкурентни задвижващи системи и в бъдеще.“

„В Мерцедес сме горди да считаме тима на Уилямс като част от нашето моторспортно семейство“, добави спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. „Екипът преминава през труден период в последно време.

Но новият ни договор само демонстрира тяхната издръжливост и сила на характера в борбата им да се върнат в решетката на мястото, което им принадлежи. Сигурен съм, че бъдещето на независимите отбори ще е светло с новите финансови правила от 2021 г.“