ГП на Мексико след:
Последно състезание: САЩ

Успешно завръщане за Екатерина Стратиева в ралитата

08.08.2017 | Иво Кръстев | коментара

Екатерина Стратиева отбеляза успешно завръщане в рали спорта. Катя участва в „Купа Бараня” в Унгария, където заедно със своя навигатор Георги Аврамов завърши състезанието. Те станаха трети в клас RC4, а в общото класиране завършиха на 26-ото място.

"Доволна и щастлива съм, че събрах сила да преодолея трудностите от последната година и въпреки всичко отново да сложа каската, каза Стратиева. - Не е лесно и определено съм отвикнала и загубила доверие в способностите ми да шофирам, но след толкова дълга пауза е нормално.

Радвам се, че с всеки следващ етап нещата станаха все по-добре. Жоро въпреки липсата на грам навигаторски опит с всеки следващ км ставаше все по уверен. Очаквах на нощния етап да имаме проблем и евентуална загуба в записката но всичко мина добре.”

Катя заяви още, че не е следила изобщо времената и класирането, тъй като участието в това състезание е било изцяло насочено към сработване и забавление.

„Пределно ясно ми бе, че аз нямам физическата способност за резултати и освен това липсата на опит и сработване бе другия фактор, но на финала имаше и изненада - първи старт и първи финал и първа купа за Жоро.”

Следващото участие на Стратиева ще е в рали Барум от 25 до 27 август. „Вярвам, че здравословно ще съм още по-добре и ще сме по силни на старта", допълни Стратиева.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти