Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия доволни от поведението на новостите по колите си

Във Форс Индия доволни от поведението на новостите по колите си

72
0
Гари Пафет

Цели 119 обиколки направиха пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон в петъчните свободни тренировки за Гран при на Сингапур. Мексиканският пилот се нареди осми във втората сесия, а съотборникът му бе десети.

„Много съм доволен от деня“, коментира Перес. „Имаме нови части за автомобила и всичко изглежда работи добре. Петъкът бе може би един от най-добрите за годината по отношение на това какво научихме и постигнатия с болида прогрес. Квалификацията е много важна тук, така че трябва да извлечем максимума от сесията утре. Все още има какво да подобрим и смятам, че можем да сме силни в тренировката за разпределение местата на грида. Страхотно е да караш тези коли по уличното трасе.“

Окон отбеляза, че бе сериозно зает с изпитването на различни компоненти-

„Първата сесия не бе лека, но намерихме добра посока на работа, така че като цяло съм положително настроен. Болидът се подобри много в рамките на деня“, допълни той.

Заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли сподели, че отборът е постигнал целите си.

„Имахме доста сериозна тестова програма, която разделихме между колите си. Трябваше да разберем поведението на новите аеродинамични елементи. И двете коли бяха със стабилно представяне и събрахме всички необходими данни“, каза още Фърнли.