Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас ще обмислят дали да запазят Грожан след лятната пауза

В Хаас ще обмислят дали да запазят Грожан след лятната пауза

36
0
Гюнтер Щайнер

Кевин Магнусен вероятно ще запази мястото си в тима на Хаас във Формула 1, но бъдещето на съотборника му Ромен Грожан не изглежда много сигурно. Сезон 2018 г. започна трудно за 32-годишния французин, който взе първи точки едва в Гран при на Австрия. Грожан е 14-и в генералното класиране след 12 надпревари с 21 точки, докато Магнусен е осми с 45.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер е на мнение, че датчанинът се чувства прекрасно в американския отбор, което си личи и по резултатите му. Заслугата за това е на Джийн Хаас, който „дава на хората си пространство да действат и мислят, а това помага на Кевин”, допълни той пред френското списание Ото Ебдо.

„Не искам обаче да говоря за бъдещето. Ще проучим въпроса след лятната пауза. Уважавам много Ромен като човек. Кой щеше да поеме риска да дойда при нас преди три години? Той повярва в екипа и проекта ни”, обясни Щайнер.

Шефът на Хаас обясни също така, че във Формула 1 трябва да се работи за стабилизиране на настоящите отбори преди да се търсят нови попълнения.

„Бих предпочел 20 силни автомобила, отколкото да дойде някой, който не би трябвало да е тук. Според мен трябва да се погрижим за десетте отбора, които участват сега. Казват, че са необходими 11 или 12 екипа. От сегашните някои се борят за оцеляване, така че защо сме се насочили към 11? Не трябва ли да се стараем да запазим десетте в бизнеса? Нека сме реалисти, а не да искаме постоянно нещо повече”, обясни Щайнер пред Аутоспорт.