Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн недоумява как Хартли може да бъде пилот на Торо Росо

Верн недоумява как Хартли може да бъде пилот на Торо Росо

54
0
Жан-Ерик Верн

Лидерът в шампионата на Формула Е Жан-Ерик Верн заяви, че недоумява как пилот като Брендън Хартли може да бъде избран за титулярен пилот от Торо Росо във Формула 1.

Французинът бе пилот на екипа от Фаенца през 2013 и 2014 г., като след края на последната беше освободен от тима. След това той продължи кариерата си във Формула Е, а в следващите години доста пилоти се смениха в Торо Росо.

За тази година екипът заложи на Пиер Гасли и на Хартли, който бе част от програмата за млади пилоти на Ред Бул до 2010 г., но след това я напусна, като преди това стигна до позицията на резервен пилот на Ред Бул.

„Това, че в Торо Росо заложиха на Хартли, ме кара да се смея, каза Верн. – Той беше този, който в Ред Бул уволниха, за да заема аз неговото място в световните серии Рено. Намирам избора за смешен.“

Верн заяви още, че преминаването му във Формула Е е било повратна точка в неговата кариера след освобождаването от Торо Росо. „Това бе най-трудния момент в кариерата ми, когато напусках F1, каза той.

– Но поглеждайки назад, се оказва, че имаше своите позитиви. Присъединих се към Формула Е в правилното време и това бързо промени мисленето ми и състоянието ми на духа. Към днешна дата това бе най-доброто нещо, което можеше да ми се случи.“