Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас разочаровани от пропуснатите възможности

В Хаас разочаровани от пропуснатите възможности

44
0

И двамата пилоти на Хаас – Ромен Грожан и Кевин Магнусен, останаха разочаровани от състезанието за Гран при на Испания на пистата Каталуня. Грожан изостана след инцидента в първия завой, като все пак се отърва без поражения по колата.

В хода на състезанието той напредна в колоната, като в предпоследната обиколка стана 10-и. Това обаче дойде в резултат на спукана гума на Магнусен, който се бореше за 9-ата позиция с Дани Квят от Торо Росо.

„Имах добър старт и след това в завои 1 и 2 много коли се завъртяха, обясни Грожан. – Трябваше да мина през изкуствената трева, за да ги избегна. Ако това не се беше случило, щях да съм до Нико Хюлкенберг или пред него.

И състезанието щеше да бъде различно. Имах нужното темпо с гуми софт, но с медиум винаги попадах в трафик. Освен това имах трудности да накарам средните гуми да работят.“

Магнусен се движеше 8-и в първата серия от обиколки, но след това изостана зад Карлос Сайнц (Торо Росо) при вторите спирания в бокса. В предпоследната обиколка той се закачи с Квят и заради спуканата гума завърши едва 14-и.

„Не можахме да вземем точки с двете коли, което е разочароващо, каза датчанинът. – Дадох всичко, което имах като скорост.“