Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда разследват причините за отпадането на Бътън

В Хонда разследват причините за отпадането на Бътън

60
0

От Хонда ще се опитат да установят дали странният шум, който Дженсън Бътън е чул от двигателя си в събота в Бахрейн, е свързан с отпадането му след това в самото състезание. Британецът напусна надпреварата след едва 6 обиколки. Японската компания вече е започнала разследване на причината за това какво се е повредило в колата на Бътън, като според шефа на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава проблемът очевидно е в задвижващата система.

„Дженсън спомена, че е загубил мощност и е имало силен шум, заяви Хасегава. – Затова той спря колата. Може и да е механичен  проблем, но още не знаем. Бътън ни каза, че е чул слаб шум от задвижващата система  още в събота, но данните не показаха да има проблем. Не видяхме нищо. Не знам дали това е свързано с проблема в неделя.”

От началото на сезона в Хонда нямат големи проблеми с издръжливостта, но въпреки това Хасегава признава, че не може да забрави за тях. „Понастоящем още имаме много грижи относно някои области, но ние нямахме никакви проблеми с двигателя от вторите тестове в Барселона досега, каза още японецът. – Случилото се в Бахрейн не беше изненада, но беше много жалко и сме засрамени.”

Въпреки разочарованието на Бътън, Юсуке смята, че от Хонда са показали очевиден прогрес в Бахрейн, като в Макларън са били близо до това да стигнат до 3-ата част на квалификацията, а Щофел Вандоорн завърши 10-и в състезанието и взе точка.