Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес шокирани от проблемите на Люис

В Мерцедес шокирани от проблемите на Люис

68
0
Люис Хамилтън

В тима на Мерцедес са направо шокирани от проблемите на Люис Хамилтън в Монако днес. Особено странно е, че настройките в колите на британеца и неговия съотборник Валтери Ботас са идентични, а финландецът записа трето време в квалификацията, на хилядни от секундата от Кими Райконен и Себастиан Фетел, докато Люис отпадна от Q2 и изобщо нямаше добро сцепление.

„Не знаем още точно каква е причината, но със сигурност е свързана с работата на гумите”, предпазливо обясни Люис и след това разясни, че големият проблем е бил свързан с въвеждането им в оптималния прозорец на работна температура. Предните гуми оставали прекалено студени, а задните прегрявали и нищо от промените не е променило картината.

„Всичко е много странно, защото настройките ни с Валтери бяха еднакви. Имаме почти един и същи стил на каране, а при него нещата се получиха”, каза още Люис. „Колата определено бе по-добра тази сутрин, отколкото в четвъртък. Не променихме нищо за квалификацията, но загубихме сцепление.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф разказа от своя страна каза тази вечер в моторхоума на тима, че това, което са споделили двамата пилоти за поведението на колите на брифинга с инженерите, е било почти идентично и затова разликата във времената изглежда още по-странна.

Волф отрече да има връзка между проблемите на тима на писти с остри завои и гладка настилка като Сингапур, Сочи и тук и обясни, че характерът на неприятностите в Сингапур е бил съвсем различен. Сега наистина картината се повтаря със Сочи, където обаче имало сериозна разлика в температурата на гумите на двамата пилоти, а днес не било така. Фактът, че този път проблемите били само при едната кола, не е успокояващ, но може да даде добра база за анализ.

Въпреки незавидната си стартова позиция Люис заяви, че има най-добрия екип от стратези във Формула 1. Те нямало да спят тази нощ, но щели да намерят начин да му изведат стратегия, с която да се придвижи напред, особено при поява на кола за сигурност. Такава неизменно излиза във всяко от последните 7 състезания.

„Надявам се Валтери да победи утре и да вземе максимален брой точки от Ферари”, каза още Люис, който според Волф пък бил станал много по-добър отборен играч след събитията от края на миналата година и отказването на Нико Розберг.