Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват адска битка с Ферари през сезона

В Мерцедес очакват адска битка с Ферари през сезона

39
0

В екипа на Мерцедес очакват адска битка с Ферари в хода на сезона. Това заяви спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф. По време на предсезонните тестове пилотите на Скудерията постигнаха най-добрите времена за обиколка, но в първите тренировки и в квалификацията немският тим показа малко по-добра скорост. Това даде възможност на Люис Хамилтън да спечели първата стартова позиция. Авансът му пред Себастиан Фетел обаче не беше голям, а германецът успя да се нареди пред Валтери Ботас с другата кола на Мерцедес.

„Знаехме, че в Барселона Ферари са изключително силни и знаехме в кои области трябва да се подобрим, заяви Волф след квалификацията в Мелбърн. – Днес можехме за първи път да направим истинска оценка на това къде се намираме по отношение на колата. Можете да видите, че разликата между нас и Ферари е много малка. В следващите 20 състезания ще бъде адска битка.”

Волф подчерта, че тимът е работил изключително здраво в двете седмици след зимните тестове, за да оправи проблемите си. „В дните след втория тест в Барселона бяхме изключително заети, работейки по различни неща във фабриката. И съм горд от свършеното, защото изпитанията не преминаха както очаквахме. И бяха няколко областите, в които открихме, че трябва да се подобрим. И изкарахме колата в Мелбърн сутринта и успяхме да се справим с повечето от тях.”

Волф разкри, че една от областите, в които от отбора са установили, че има нужда от подобрение, е теглото. Австриецът не назова точни цифри, но се предполага, че колата W08 е била с около 5 кг по-тежка от очакваното. „Трябва постоянно да има баланс между представянето на компонентите и тяхното тегло, каза Волф. – И ние продължаваме да се грижим за това.”