Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват спирания в бокса още в 5-ата обиколка в Китай

В Мерцедес очакват спирания в бокса още в 5-ата обиколка в Китай

31
0
Пади Лоу

Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу смята, че на пилотите на Формула 1 ще се наложи да посетят боксовете за смяна на гуми още в 5-ата обиколка на Гран При на Китай на пистата в Шанхай този уикенд.

Доставчикът на гуми Пирели отново ще предложи трите познати типа гуми от предишните две състезания – медиум (средни), софт (меки) и суперсофт (супермеки). Според Лоу характера на пистата няма да позволи на пилотите да запазят толкова дълго време доброто състояние на гумите суперсофт, както в Австралия и Бахрейн. Там те издържаха по 10-ина обиколки след старта.

„Пистата в Шанхай поставя коренно различно натоварване върху сликовете отколкото в Мелбърн и на Сахир, каза Лоу. – Въпреки това имаме на разположение същите комплекти колела, така че ще наблюдаваме интересен подбор на стратегии от страна на отборите. За първи път ще видим да се използват супер меки сликове на тази писта благодарение на новите правила.

Това вероятно ще създаде до по-екстремни примери за стратегии спрямо видяното в Бахрейн, като най-добрата гума за квалификацията няма да е най-добрия избор за състезанието. Всеки отбор ще иска да използва супесофт за квалификацията, но ако този тип получи грейнинг в състезанието, може да видим коли да спират в пита в първите 5 обиколки.“

Лоу признава обаче, че това, което затруднява най-много отборите в избора им, е времето. В Шанхай то може да е много различно – от доста топло, до студено като на Спа в Белгия.