Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес са фаворити в Шанхай, твърди Фетел

В Мерцедес са фаворити в Шанхай, твърди Фетел

50
0

Победителят от първите 2 състезания от новия сезон в F1 и лидер в шампионата Себастиан Фетел смята, че пилотите на Мерцедес са фаворити за победата в предстоящата Гран при на Китай на пистата в Шанхай.

Пилотът на Ферари спечели в Австралия с голяма доза късмет заради виртуалната кола за сигурност, но в предния кръг в Бахрейн бе много бърз и с отлично пазене на гумите победи заслужено.

„Видях прогнозата за времето и очевидно ще е по-хладно, отколкото в първите 2 състезания, каза Себастиан. – Трасето е различно. Ако вземете предвид всички тестове, които направихме преди старта на сезона, тогава Мерцедес е фаворит за това състезание.

Но ние ще сме опитаме да направим каквото трябва, за да не бъде крайният резултат в тяхна полза. Ако си свършим домашната работа, ако направим баланса на колата по правилния начин, би трябвало да имаме добър уикенд.”

В същото време Люис Хамилтън се извини на Макс Верстапен за обидните му думи след края на предния кръг в Бахрейн. Тогава, заради сблъсъка между двамата в началото на втората обиколка, пилотът на Мерцедес нарече холандеца „тъпанар”.

„Точно приключвахме сесията за раздаване на автографи за феновете, когато аз стиснах ръката му и казах: „Съжалявам за последното състезание”, обясни Люис. – Добре е да показваме респект, независимо че съм по-възрастният пилот. Усещах, че е важно да отида при него. Няма значение дали е била негова или моя грешка.”