Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес трябвало да намалят режимите на двигателя заради прегряване

В Мерцедес трябвало да намалят режимите на двигателя заради прегряване

60
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

В екипа на Мерцедес е трябвало да намалят режимите на работа на двигателите в колите на Валтери Ботас и Люис Хамилтън заради прегряване. Двамата завършиха втората сесия 9-и и 7-и, като бяха далеч от темпото на лидерите от Ред Бул.

Заради голямата надморска височина мощността на двигателите с вътрешно горене е по-ниска, а това трябва да се компенсира в известна степен с по-сериозна работа от страна на турбокомпресора.

„Това е необичайно трасе, което поставя необичайни изисквания към шасито, задвижващата система, охлаждането и гумите, обясни техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън.

– След тренировките можем да кажем, че не сме намерили най-добрия начин да се справим с тези изисквания и да постигаме добра скорост в една бърза обиколка и в дълга серия. Двигателят прегряваше, което означаваше, че трябва да намалим режима като предпазна мярка.“

Хамилтън заяви след тренировките, че гумите при Мерцедес се износват много бързо, като се образува грейнинг, а нещата в това отношение при Ред Бул стоят много по-добре, което може да им даде голямо предимство.

„Използваме най-големите си крила на това трасе и въпреки това сме много бързи на правите заради надморската височина, но нямаме много сцепление в завоите дори с гумите хиперсофт, обясни британецът.