Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В момента сме твърде бавни, призна Верстапен

В момента сме твърде бавни, призна Верстапен

33
0

Макс Верстапен призна след първите две свободни тренировки за Гран при на Австралия, че в момента болидът му Ред Бул е твърде бавен спрямо Мерцедес. Холандецът завърши с 4-о време в първата сесия и с 6-о във втората, като изоставането му от най-бързия Люис Хамилтън беше около и над 1 секунда на обиколка. А то идваше основно на правите, където Ред Бул изостава заради по-ниската мощност на мотора на Рено спрямо Мерцедес.

„Мисля, че в момента сме твърде бавни и трябва да се опитаме да подобрим представянето си, заяви холандецът. – Смятам, че в Мерцедес отново са много бързи и ще е трудно да ги победим. Вижда се ясно, че те са много силни, а Ферари би трябвало да са вторият по сила тим. Смятам, че трябва да свършим много работа, за да ги победим. Мисля, че сме там, където очаквахме по отношение на скоростта.”

Другият пилот на Биковете Даниел Рикиардо завърши 3-и в първата и 5-и във втората сесия, като обясни, че екипът му е тръгнал в грешната посока по отношение на настройките във втората тренировка. „Сутринта изглеждахме много силни и след това се опитахме да станем по-бързи следобеда. Направихме някои промени, които вероятно не проработиха по начина, по който Макс и аз искахме или очаквахме, каза австралиецът.

– Мисля, че можем да извадим още скорост от колата. Сутринта днес нещата бяха обещаващи. Затова вероятно ще се върнем към настройките от първата сесия и ще се опитаме да разберем какво можем да свършим по-добре. Със сигурност в Мерцедес са бързи, като това повече показва Люис спрямо Валтери. Изглежда, че Ботас е в нашата група заедно с пилотите на Ферари.”