Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не знам дали това бе най-доброто ми състезание

Верстапен: Не знам дали това бе най-доброто ми състезание

68
0

Макс Верстапен отново обра овациите след финала на пистата в Шанхай днес, като бе избран за пилот на деня въпреки безупречната победа на Люис Хамилтън. Холандецът стартира 16-и и завърши на подиума, като само в първата обиколка изпревари 9 съперника.

„Стартирах добре и още на старта изпреварих поне двама, после в първия завой още един, във втория още един и така мисля до шести, седми”, обясни Макс в залата за пресконференции след финала. „Не знам дали и как намирам сцеплението. Просто опитвам и се получава, а част от другите се колебаеха около мен и имаше място. След това направих добро състезание до края, но не очаквах да съм на подиума. Пазех колата, защото не знаех какво точно да очаквам. Дори в квалификацията вчера не направих много обиколки.”

За финалната част на състезанието Макс обясни, че имал проблеми с предните гуми и болидът не е завивал добре, а присъствието на Ромен Грожан пред него влошавало много турбуленцията. Това му пречело в битката с преследващия го негов съотборник Даниел Рикиардо.

На горещата писта в Бахрейн след седмица Макс и голяма част от колегите се надяват темпото на Ред Бул да бъде отново така добро.