Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул очакват да се борят в челото и в събота

В Ред Бул очакват да се борят в челото и в събота

56
0

Втори и шести завършиха в класирането на втората свободна тренировка за Гран при на Монако пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен.

„Независимо от това как се чувстваш в колата, карането по това трасе винаги е огромно забавление”, коментира след сесиите в четвъртък австралийският пилот. „В момента изглежда вървим доста добре. Направихме чудесни обиколки, знаем какво трябва да подобрим, така че съм доволен от позицията ни в края на първия ден. Имаме хубаво аеропритискане тук. Чувството е, че задната част на колата работи най-добре през сезона досега. Ако успеем да загреем и гумите, смятам, че можем да сме близо в събота.”

„Доволен съм от темпото на автомобила, настройките ми дават достатъчно увереност. Това ме кара да мисля, че пак сме в борбата. Не смятам, че имаме кой знае каква работа по настройките в момента. Може да направим някои малки промени.”

„Улиците определено изглеждаха по-тесни с новите болиди и това трябва да се има предвид, когато си в бърз тур. Но както споменах, страхотно удоволствие е.”

Макс Верстапен сподели, че балансът и при него е бил на ниво от самото начало на тренировките.

„Не правихме кой знае какви промени и сме доволни от представянето си”, продължи Макс. „Все още трябва да пооправим някои неща. Надявам се да го сторим и отново да сме в челото. Червеният флаг във втората сесия ми обърка серията, така че не можах да карам както трябва с нови гуми и да демонстрирам реалния ни потенциал в бърза обиколка. Но от минали години научих, че не е нужно да си бърз в четвъртък. Тук се изисква огромна концентрация – една малка грешка означава, че отиваш в стената и край със сесията ти.”

„Квалификацията е много важна в Монако, тъй като в състезанието си в трафик и е толкова трудно да изпреварваш, да напредваш. Рисковано е. Много помага, ако вкараш гумите в точния работен прозорец. Днес не успяхме да го постигнем, така че ще работим по това, за да сме готови за квалификацията.”